Receptet på pajen som många uppskattar.
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl créme fraiche
1 dl socker 1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Sätt ugnen på 175 gr
pajdeg: blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver
tryck ut degen i en pajform OBS! ska inte förgräddas
Rör ihop ägg, créme fraiche, socker, vaniljsocker och väl avrunnen ananas
Lägg detta i pajformen
Grädda pajen i ca 40 min mitt i ugnen.
Jag har gjort pajen med hallon/blåbär mycket gott men strö ganska rejält med potatismjöl i botten innan du häller på fyllningen annars blir den "slabbig"
Vispad grädde eller vaniljglass är gott till!
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar